item3
item3 my great site item3
item3
item3

Korte inhoud :

Hermandad is Spaans voor broederschap, van het Latijns germanus, broeder. Het was de algemene naam voor een verbond van kerels dat de gemeenschap beschermde. Het bekendste werd het Santa Hermandad (Heilige Broederschap), een verbond van steden in geheel Kastilië onder Alfons VIII. Dit verbond werd georganiseerd tot een staatsorgaan (1496), waardoor een enigszins betrouwbaar politieleger tot stand werd gebracht. Hun doel was duidelijk: de burger te beschermen tegen mishandeling, inbraak, diefstal, verkrachting.

Het woord Hermandad is een bijnaam geworden voor 'de politie' in het algemeen.

Ons “Heilige Broederschap” besluit om onder de vakkundige leiding van hun bureauchef een toneelstuk te spelen. Een drama dat handelt over onverantwoorde jeugd en abortus. Er komt zelfs een moord in… uit eerbied voor het leven.

Maar een politiekorps laat zich niet zo makkelijk leiden als je wel zou denken. Als dan ook nog eens een hoofdrolspeelster ziek valt en er geen vrouwen meer voorhanden zijn, dringen er zich ernstige maatregelen op.

Het wordt dus een klucht over politieagenten die een drama gaan spelen over acteurs die een thriller gaan spelen. Kwestie van het niet ingewikkeld te maken.

Productieteam :

Speelden mee : Fred Van Put, Bernard De Ruyver, Irčne Liebens, Paul Heysters, Jef Rasschaert, Marianne Coekaerts, Els Ruyters, Jo Pierson, Elly De Cock, Marleen Bollaerts, Patricia Duchateau, Emile Van de Gaer

Figuratie : Dirk Magdelijns, Muriel Oversteyns en Bart Rasschaert

Dansgroep : ROCHO Artistic Fungroup o.l.v. Jo Pierson met als dansers Lieve Pierson, Sgrid Celis, Chiara Wynant, Hilde Homble, Soraya Smets, Jo Pierson, Sandra Demarsin, Karen De Meerleer en Christel Claessen.

Werkten mee : Gaston Celis, Victor Vanhove, Theo Duerinckx, Bart Van Horebeek, Henri Van Horebeek, Brigitte Maes, Elke De Prins, Karel Declerq, Geert Cleynen, Carl Reynders, Muriel Oversteyns, Marianne Coekaerts

Regie : Bart Rasschaert

Auteur :

BRUNO TIMP

item5

De Heilige Hermandad

MadewithFreeway1a1a
Home1a
Home1a1
Home1a1a
Home1a1a1
Home1a3
Home1a3a